Vi bakar med vetemjöl i våra lokaler och kan därför inte säga att våra glutenfria produkter är helt fria från gluten.
Detsamma gäller nötter och mandel. Vi rengör ordentligt mellan de olika momenten för at minimera riskerna för våra kunder.
Vi använder bara laktosfritt smör i våra bakade produkter vilket gör att du som laktosintolerant klarar det mesta i vårt bageri.
Matbröd – inget glutenfritt
Nötallergiker – klarar alla bröd utom valnötsbröd
Mjölkallergiker – filmjölkslimpa och danska vallmosnitt samt gotlandsbröd ska undvikas av mjölkallergiker.
Laktosintoleranta klarar alla bröd utom filmjölksbrödet.
Ägg finns i danska vallmosnitten
Kaffebröd –
Äggallergiker – chokladbollar enda äggfria alternativet.
Mjölkfritt – endast Wienerbröd med sylt.
Glutenfritt – Sara Bernhardt , biskvi , macaron, chokladbollar (viss risk)
Laktosintoleranta – kan äta det mesta – undvik grädde och vaniljkräm
Nötallergiker – klarar det mesta utom Schwartzwald, florentin, sommartårta
Mandelallergiker – Citronmarängpaj, Kolapaj, chokladbollar, morotskaka, fransk chokladkaka, snövit, frukttårta, frukttartlett, mm
Kombinationen – ägg och mjölkfritt har vi tyvärr inte.
Hoppas detta kan hjälpa dig som kund välja bland våra produkter i bageriet.