Rund foderhäck häst

Foderhäckar för utfodring av hästar

Om du någonsin har sett en häst i det vilda vet du att de är betesdjur. I det vilda strövar hästar över stora landområden och äter gräs och andra växter. När de hålls som tamdjur hålls de dock ofta i hage eller stall. Detta kan göra det svårt för dem att få tillräckligt med mat eftersom de inte kan beta som de skulle göra i det vilda. Ett sätt att ge dem den näring de behöver är att utfodra dem med en foderhäck.

Om du äger en häst vet du att bra näring är viktigt för att hålla ditt djur friskt och lyckligt. En viktig del av hästens kost är hö, som ger viktiga näringsämnen som fibrer, protein och mineraler. Med en foderhäck är det enkelt att ge dina hästar hö.

Det finns flera fördelar med att ha en foderhäck för utfodring.

En fördel är att du får upp höet från backen vilket gör att du undviker smitta från marken.

En annan fördel är att en foderhäck ser till att spillet minskar vilket är viktigt när foderpriserna går upp.

Att utfodra hästar

Alla som någonsin har ägt en häst vet att de är kapabla att äta mycket! En typisk vuxen häst äter omkring 2 % av sin kroppsvikt i hö eller gräs varje dag. För en häst på 250 kg innebär det nästan 5 kg mat!

Naturligtvis varierar mängden foder som en häst behöver beroende på aktivitetsnivå, ålder och hälsa. Till exempel behöver dräktiga ston eller unga hästar som fortfarande växer mer foder än en äldre häst som är pensionerad från ridning.

När det gäller utfodring av hästar är kvalitet lika viktigt som kvantitet. Hästar är växtätare, så deras kost bör bestå av främst växter. Det bästa sättet att se till att din häst får de näringsämnen den behöver är att utfodra den med en mängd olika hälsosamma livsmedel, till exempel hö, gräs, morötter, äpplen och havre.