camping med hund

Camping med hund – går det?

Ja! Finns det något mysigare än att kunna ta med sin allra bästa vän på sin semester? Oavsett om du campar i tält, husbil eller i stuga finns det många campingplatser som erbjuder camping med hund. För att din campingresa ska gå så smidigt och säkert som möjligt för både dig och din hundkompis finns det några punkter att titta på innan avfärd:

Se till att ha rätt campingutrustning, koppel och leksaker samt packa tillräckligt med mat för både dig och din hund. Att ha med sig koppel och mat kanske är en självklarhet, men tänk också på att ett staket framför dörren kan vara bra att ha. Det är också extremt viktigt att ha din hund kopplad när du campar, speciellt när ni är på allmänna ytor, detta för att undvika konflikter med andra campare och djur. På de flesta campingar rör det sig mycket barn och vuxna – genom att ta hänsyn kan du se till att både du och din hund får en säker och trevlig campingupplevelse tillsammans.

Utforska campingen tillsammans med din hund

Med campingplatsen som bas kan du tillsammans med din hund upptäcka nya spännande platser tillsammans. På många hundvänliga campingar finns det dedikerade rastslingor samt hundbad där både du och din hund kan njuta av härliga bad under sommaren. Camping med hund ger många möjligheter att utforska och komma naturen nära.

Om du planerar i förväg och vidtar nödvändiga åtgärder för att hålla din hund säker och bekväm på campingresan kan du vara säker på att du och din lurviga vän kommer att få en minnesvärd upplevelse tillsammans!